ua en ru

Відбиватимуть "напад" противника. ВМФ РФ розгорнули навчання біля Калінінградської області

Відбиватимуть "напад" противника. ВМФ РФ розгорнули навчання біля Калінінградської області Фото: Корабель РФ (t me nexta live)

У Калінінградській області РФ почалися навчання із залученням сил Балтійської військово-морської бази Балтійського флоту. Армія Росії планує відобразити повітряний "напад" умовного супротивника.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на російське видання "РИА Новости".

"Заходи бойової підготовки проводяться відповідно до планової перевірки флотського об'єднання за підсумками зимового періоду навчання", - йдеться у заяві.

Загалом у навчаннях задіяно екіпажі близько 10 надводних кораблів, катерів та суден забезпечення, понад 1500 військовослужбовців, понад 50 одиниць військової та спеціальної техніки, а також літаки та вертольоти морської авіації. Корабельні тактичні групи вийдуть із пунктів базування і розгортання сил флоту у призначених районах Балтійського моря.

Зазначається, що екіпажам кораблів належить відпрацювати спільне плавання в єдиному похідному ордері, відбити повітряний "напад" умовного супротивника, здійснити стрільби з повітряних цілей, а також провести навчальний морський "бій". У рамках навчань корабельні групи Балтійської бази також виконають практичні ракетні та артилерійські стрільби з кораблів та авіації умовного супротивника. Розрахунки берегових ракетних комплексів "Бастіон" та "Бал" завдадуть "ударів" по морським цілям.