Американська акторка Ніколь Кідман поділилася своїм улюбленим рецептом пасти з броколі, який поєднує хрустку текстуру пасти, ніжний смак броколі та аромат часнику. Страва відома своєю простотою та насиченим смаком і стане ідеальним варіантом для обіду чи вечері.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Eating well.
Зірка обожнює хрустку пасту ореккьєтте з броколі, часником, кедровими горішками та пармезаном.
Ця страва була включена до кулінарної книги Пола Ньюмана "Newman’s Own Cookbook" і здобула популярність завдяки своєму унікальному поєднанню текстур і смаків. В книзі зібрано рецепти улюблених страв багатьох знаменитостей.
Інгредієнти на 4 порції:
Спосіб приготування
Спочатку відваріть ореккьєтте до стану "al dente" (трохи недовареної). Злийте воду і промийте пасту холодною водою, щоб зупинити процес варіння.
У великій сковороді розігрійте 3 ст. л олії на середньому вогні. Додайте половину вареної пасти і обсмажуйте її до золотистої скоринки з обох боків (приблизно 3 хвилини з кожного боку). Перекладіть пасту в велику миску. Повторіть цей процес з іншою половиною.
У тій самій сковороді розігрійте олію, що залишилась. Додайте нарізані стебла броколі і смажте їх протягом 1-2 хвилин. Потім додайте суцвіття броколі та часник і смажте ще 4 хвилини.
Після цього влийте біле вино та лимонний сік, додайте сіль і перець за смаком. Готуйте ще 3 хвилини, поки броколі не стане м’яким, але збереже хрусткість.
Перекладіть суміш з броколі та часнику в велику форму. Додайте обсмажену пасту, бальзамічний оцет, вершкове масло та підсмажені кедрові горішки. Перемішайте на середньому вогні до розтоплення масла.
Вмішайте половину натертого пармезану до пасти. Розкиньте пасту по тарілках, посипте залишковим пармезаном і подавайте гарячою.
Вас може зацікавити: