ua en ru

В "Укргідроенерго" знайшли спосіб, як зменшити масштаби катастрофи через підрив Каховської ГЕС

В "Укргідроенерго" знайшли спосіб, як зменшити масштаби катастрофи через підрив Каховської ГЕС Фото: в "Укргідроенерго" знайшли спосіб, як зменшити масштаби катастрофи через підрив Каховської ГЕС (росЗМІ)

Україна буде акумулювати воду на верхніх водосховищах, щоб спробувати зменшити масштаби катастрофи через підрив Каховської ГЕС.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Укргідроенерго".

"Будемо акумулювати воду на верхніх водосховищах, аби хоч якось зменшити масштаби катастрофи", - зазначив генеральний директор "Укргідроенерго" Ігор Сирота.

За його словами, станом на ранок 7 червня пік розливу води з Каховського водосховища пройшов.

Водночас стабілізація рівня в районах затоплення відбуватиметься у наступні чотири доби. Проте масштаби катастрофи залишаються надзвичайними.

"Ми ще не знаємо весь характер руйнувань. Зруйновано станцію, автодорожній та залізничний переїзд. Це складний гідровузол, який треба відбудувати якнайшвидше після деокупації. І ми вже сьогодні пропрацьовуємо варіанти будівництва станції", - додав Сирота.

Наслідки підриву Каховської ГЕС

Вночі 6 червня росіяни підірвали Каховську ГЕС, вона не підлягає відновленню.

Через підрив греблі вода почала наповнювати правий та лівий берег Херсонської області, є ризик затоплення до 80 населених пунктів. Влада вже проводить евакуацію населення.

Даних про жертв серед населення внаслідок катастрофи немає. Проте поліція отримала три заяви щодо зниклих безвісти в зоні підтоплень у Херсонській області.

Детальніше про наслідки підриву Каховської ГЕС читайте у матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.