ua en ru

Український ударний дрон з дальністю ураження понад 1000 км завершив низку випробувань у повітрі

Український ударний дрон з дальністю ураження понад 1000 км завершив низку випробувань у повітрі Фото: державний "Укроборонпром" провів низку випробувань нового ударного дрона у повітрі (РБК-Україна, Віталій Носач)

Державний концерн "Укроборонпром" завершив низку випробувань у повітрі українського ударного дрона з дальністю ураження понад 1000 кілометрів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на коментар речниці ДК "Укроборонпром" Наталії Сад на брифінгу в Media Center Україна.

"Розробка українського ударного дрона дальністю 1000 км і можливим корисним навантаженням до 75 кг досягла такого етапу, коли про нього не можна нічого говорити", - повідомила Сад.

У жовтні 2022 року в "Укроборонпромі" повідомили, що завершують розробку ударного безпілотника, який має зазначені характеристики.

"Ми максимально прискорили виробництво першого зразка, випробували його в повітрі та готуємося до наступного етапу - демонстрації можливостей цього комплексу керівництву Сил безпеки та оборони нашої держави", - наголосила Сад.