ua en ru

Українські військові вночі ліквідували два катери та дві ДРГ росіян на півдні

Українські військові вночі ліквідували два катери та дві ДРГ росіян на півдні Фото: речниця Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк (facebook.comnatusya.humenyuk)

Українські військові ліквідували два ворожі катери з диверсійно-розвідувальними групами при спробі облаштування спостережних постів на півдні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальницю Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Ми розуміємо, що ворог не полишає південь, він залишається в пріоритеті ворога. Досить потужні сили ще до цього були накопичені на нашому напрямку", - сказала вона.

За словами Гуменюк, росіяни продовжують вести розвідку та аеророзвідку, у тому числі з використанням човнів, які вони відібрали у місцевого населення.

"Вони продовжують диверсійними групами промацувати нашу оборону в бік Дніпра, на островах і, намагаючися там облаштувати свої спостережні пости, знову втратили два катери і дві диверсійно-розвідувальні групи за цю ніч", - повідомила речниця.

Нагадаємо, 23 січня українські військові підбили ворожий катер при спробі висадки ДРГ поблизу Херсона.

9 січня українські бійці уразили російський катер в районі острова Білогрудий.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.