ua en ru

Україні вдалося повернути ще понад 30 дітей, яких депортувала Росія

Україні вдалося повернути ще понад 30 дітей, яких депортувала Росія Фото: Україні вдалося повернути ще понад 30 дітей, яких депортувала Росія (Getty Images)

В Україну вдалося повернути ще 31 дитину, яку Росія незаконно вивезла до своєї території. Скоро вони прибудуть в Київ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву виконавчого директора БО "Save Ukraine" Миколи Кулеби.

"Протягом четвертої місії "Save Ukraine", врятували 18 українських дітей. Зараз закінчується п’ята рятувальна місія, і 31 дитина через кілька годин прибуде в Київ", - сказав Кулеба.

Своєю чергою він зазначив, що з кожною місією кількість годин допитів у ФСБ, випробувань, через які проходять сім’ї аби повернути своїх дітей, збільшується.

Крім того, за його словами, це сталося після того, як повернення українських дітей стали масовими, а також після проведення низки рятувальних місій.

Особливо репресії посилилися після того, як МКС видав ордер на арешт диктатора Володимира Путіна і так званої уповноваженої при президенті РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової

"Вони зрозуміли, що кожна дитина, яка повертається - це беззаперечний доказ їхніх злочинів", - зазначив Кулеба.

Нагадаємо, що 5 квітня до України вдалось повернути ще одну дитину, яку військові РФ незаконно вивезли до Росії з окупованої території Херсонської області.

Додамо, що прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан закликав Росію повернути викрадених дітей до України.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.