ua en ru

Україні слід допомагати активніше, РФ не можна дозволити виграти війну, - прем'єр Франції

Україні слід допомагати активніше, РФ не можна дозволити виграти війну, - прем'єр Франції Фото: прем’єр-міністр Франції Габріель Атталь (Getty Images)

Франція, країни ЄС і НАТО роблять усе можливе, щоб допомогти Україні відбити агресію, але важливо допомагати активніше. Росії не можна дозволити виграти цю війну, тому що наступними жертвами стануть країни ЄС.

Про це заявив прем’єр-міністр Франції Габріель Атталь, повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю чиновника телеканалу CBC.

Він підтвердив заяву прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска про те, що сьогодні Європа перебуває на порозі нової війни та підкреслив, що Франція буде допомагати Києву, оскільки у разі поразки України, війна розповсюдиться на всі інші країни ЄС.

"Ми бачимо поступове повернення війни на європейський континент. Два роки тому, коли почалося повномасштабне вторгнення Росії, багато людей вважали, що Україна не зможе опиратися агресору. Однак упродовж двох років ми бачимо опір українців, вони дуже сміливі. Значною мірою це стало можливим завдяки підтримці України з боку ЄС", - сказав Атталь.

Він нагадав, що Франція виділила 7 млрд євро на військову допомогу Україні й анонсував продовження надання цієї допомоги для опору Росії. За його словами, в ЄС розуміють усю складність і загрозу ситуації, адже у разі поразки України, наступними цілями Кремля стануть країни ЄС, зокрема Польща.

Очільник французького уряду також нагадав, що зараз уся російська економіка спрямована на війну. Саме тому, на його думку, Франція, ЄС і Канада надають підтримку Україні, що має вирішальне значення.

"Нам слід робити набагато більше. Нещодавно ми мали дуже важливу зустріч із лідерами багатьох країн світу, в якій взяла участь Канада. Липневий саміт НАТО у Вашингтоні також буде дуже важливим для продовження нашої підтримки України. Росії не можна дозволити виграти цю війну", - зазначив Атталь.