ua en ru

В Україні презентували бронемашину Inguar-3: відео випробувань

В Україні презентували бронемашину Inguar-3: відео випробувань Фото: в Україні презентували бронемашину Inguar-3 (кадр з відео)

Українська компанія Inguar представила нову бойову броньовану машину (ББМ) Inguar-3 класу MRAP. Вона вже завершила проходження заводських тестів й готується до державних випробувань.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Мілітарний".

Автомобіль являтиме собою нове покоління модульних тактичних бронемашин з окремими двома бронекапсулами - передньою й задньою. Завдяки їм конфігурацію ББМ можна швидко змінити на інший варіант:

  • десантний автомобіль;
  • пікап;
  • носій важкого озброєння.

На відео можна побачити конфігурацію для двох членів екіпажу й шести десантників.

Захист ББМ

Автомобіль обладнаний комбінованим бронюванням, який складається з алюмінієвих та сталевих плит. Алюмінієві виконані у модульному форматі для швидкої заміни. У тому ж числі алюміній суттєво зменшує вагу автомобіля. Сталева бронеплита, зі свого боку, забезпечує основний захист та остаточно зупиняє уражаючі елементи.

Автомобіль здатний витримувати влучання бронебійних куль калібру 7,62×51, уламків 155-мм снарядів з 60 метрів, а також підриву протитанкової фугасної міни з 8 кілограм вибухівки.

Комплектація

Для водія встановлені камери переднього, заднього та бокового огляду. Вони заміняють дзеркала. У тому ж числі наявна камера нічного бачення.

Також автомобіль обладнаний:

  • модулем РЕБ з можливістю конфігурування частот
  • системою автоматичного пожежогасіння з оптичними датчиками
  • системою фільтрації повітря від хімічного зараження.
  • автономним обігрівачем салону;
  • системою кондиціювання повітря;
  • лебідкою з тяговим зусиллям 12 тонн.

"Inguar-3 отримав рамку конструкцію та незалежну підвіску з планетарними редукторами. Завдяки міжосьовому блокуванню, блокуванню диференціала переднього та заднього редуктора, а також високому кліренсу у 450 мм машина забезпечує високу прохідність по бездоріжжю", - додає видання.

Силова установка представлена двигуном Deutz потужністю 356 кінських сил. Також реалізована система централізованої автоматичної підкачки шин, які оснащені вставками RunFlat.

Виробництво техніки та озброєння в Україні

На озброєнні української армії вже десятки дронів вітчизняного виробництва. Йдеться не лише про безпілотні літальні апарати, але й про надводні дрони.

Лише з початку 2024 року на озброєння Збройних сил України було допущено 46 нових видів зброї.

Раніше міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін повідомив, що Україна налагодила серійне виробництво вітчизняного аналога "Шахедів".

За словами міністра з цифрової трансформації Михайла Федорова, скоро з'являться технології, які дозволять військовим керувати дронами, перебуваючи далеко від фронту.