ua en ru

В Україні підбили підсумки "податкової амністії"

В Україні підбили підсумки "податкової амністії" Фото: податкова амністія дасть держбюджету 550 млн гривень податків (Віталій Носач, РБК-Україна)

За час кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб задекларовано 8,8 млрд гривень. Сума задекларованого до сплати збору склала 547,5 млн гривень.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Мінфіну.

За даними прес-служби, станом на 1 березня 2023 року з початку дії податкової амністії до державного бюджету надійшло 325,9 млн гривень одноразового збору, з яких 235 млн гривень - в умовах воєнного стану.

Крім того, голова Комітету Верховної ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомив, що загалом було подано 845 декларацій.

У Мінфіні нагадали, за ініціативи президента Володимира Зеленського з 1 вересня 2021 року розпочалась кампанія по добровільному декларуванню. Вона мала б тривати один рік, але з урахуванням воєнного стану її було продовжено ще на півроку - до 1 березня 2023 року.

Під час податкової амністії можна було задекларувати гроші та нерухоме майно та сплатити з них податки за зниженою ставкою.