ua en ru

В Україні масштабна повітряна тривога, ворог випустив десятки ракет: всі подробиці

В Україні масштабна повітряна тривога, ворог випустив десятки ракет: всі подробиці Фото: в Україні масштабна повітряна тривога (Getty Images)

В усіх областях України зранку оголосили масштабну повітряну тривогу. У низці областей повідомляють про вибухи, роботу ППО та "прильоти".

Всі подробиці чергової ракетної атаки у матеріалі РБК-Україна нижче.

12:53 У Румунії заявили, що російська ракета не залетіла у повітряний простір країни. У Міністерстві оборони зазначили, що ракету зафіксували за 35 км від кордону.

12:33 Начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул повідомив, що над містом та районом збили 4 ракети.

"Є падіння фрагментів на територію приватного сектору. Великих руйнувань немає, люди не постраждали. Інші ракети від міста відвернули", - зазначив він.

12:27 Через ракетний обстріл є пошкодження в шістьох областях. За словами міністра енергетики Германа Галущенка, є влучання в об‘єкти теплової та гідрогенерації, а також високовольтної інфраструктури.

Запроваджені аварійні відключення в багатьох регіонах. Найскладніша ситуація у Запорізькій, Харківській та Хмельницькій областях.

12:15 Віталій Кличко повідомляє, що у Києві збили 10 ракет. Є пошкодження електромереж, постраждалих немає.

12:05 У Молдові підтвердили, що російська ракета перетнула повітряний простір країни. Водночас у Румунії, яка є членом НАТО, заявляють, що не зафіксували ракету у своєму повітряному просторі.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат у коментарі РБК-Україна назвав цей випадок безпрецедентним.

12:04 В Україні відбої повітряної тривоги.

В Україні масштабна повітряна тривога, ворог випустив десятки ракет: всі подробиці

12:03 В Одеській області сили ППО збили 13 російських ракет. Про це повідомив очільник ОВА Максим Марченко.

12:00 У Львівській області ракета впала біля автобусної зупинки неподалік села Кізлів Золочівського району. Ракета не розірвалася, її знешкодять рятувальники.

У Золочівського районі перекрили трасу, тому водіям радять прямувати через інші населені пункти.

11:57 У Харківській області внаслідок ракетної атаки постраждали 8 осіб.

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов. За його словами, поранених госпіталізовано. Медики надають їм всю необхідну допомогу.

11:45 У Хмельницькій області сили ППО збили крилату ракету та дрон-камікадзе "Шахед". За словами глави Хмельницької ОВА Сергія Гамалія, є влучання в об'єкт критичної інфраструктури Хмельницької громади.

"Пожежа ліквідована, постраждалих нема. Матеріальні збитки підраховуються", - зазначив він.

11:34 Віталій Кім заявляє, що небо над Україною чисте, ракет немає.

"Стратегічні бомбардувальники Ту-95мс рухаються у напрямку північного регіону РФ, бойовий виліт закінчено", - додав він.

11:29 Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що дві російські крилаті ракети "Калібр" залетіли у повітряний простір Молдови та Румунії. Вони були запущені з акваторії Чорного моря.

"Сьогодні, 11 лютого, о 10:18 дві російські крилаті ракети "Калібр" здійснили перетин Державного кордону України з Республікою Молдова. Орієнтовно о 10:33 ці ракети перетнули повітряний простір Румунії. Після чого знову зайшли у повітряний простір України у точці перетину кордонів трьох держав", - зазначив він.

Варто додати, що Румунія є країною-членом НАТО.

11:26 Частина Хмельницької області знеструмлена після ракетної атаки. За даними Кам'янець-Подільської міськради, без світла більша частина Хмельницького, Старокостянтинівська, Красилівська тергромади.

11:18 Очільник Львівської ОВА Максим Козицький попереджає, що у регіоні можуть бути перебої в електропостачанні.

11:15 У Вінницькій та Івано-Франківській областях чули повторні вибухи.

11:10 Частина Хмельницького після вибуху залишилася без світла. Очільник ОВА Сергій Гамалій зазначає, що у місті можуть бути перебої з водою.

11:05 У Харківському районі внаслідок удару постраждали 7 осіб. За словами очільника Харківської ОВА, двоє з них у важкому стані.

Начальник Харківського військового гарнізону Сергій Мельник зазначає, що над російським Бєлгородом зафіксована авіація, а також у небо підняли ТУ22-М3 з аеродрому "Шайковка".

10:56 У Львові пролунала серія потужних вибухів. Попередньо, спрацювала ППО.

Крім того, мер Вінниці Сергій Моргунов повідомляє, що вибухи у місті, які чули раніше, пов'язані з роботою сил ППО.

10:53 У Київській міській військовій адміністрації уточнили, що уламки ракети у Голосіївському районі столиці пошкодили два автомобілі, будинок та електромережі.

10:52 В Івано-Франківській та Львівській областях працюють сили протиповітряної оборони. Про це заявила місцева влада.

10:48 У Запоріжжі зафіксовано два "прильоти". Про це повідомив секретар Запорізької міськради Анатолій Куртєв.

10:46 Мер Хмельницького Олександр Симчишин підтвердив вибух.

"Можливі перебої з електроенергією та іншими комунальними послугами", - зазначив він.

Також повідомляють, що вибухи пролунали і у Вінниці.

10:40 У Хмельницькому повідомляють про звуки вибухів.

Тим часом голови Дніпропетровської облради Микола Лукашук натякає, що ППО добре відпрацювала.

"Наші – молодці. Але поки без подробиць.Всі працюють, всі напоготові. Дніпропетровщина - міць. Тримаємось", - зазначив він.

10:38 У Голосіївському районі столиці уламки ракети пошкодили авто та дах приватного будинку. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

10:37 В Івано-Франківській області та Запоріжжі повідомляють про вибухи.

10:28 Очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім заявляє, що буде 3 хвиля ракетних пусків.

10:25 Очільник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій повідомив, що на захід України рухаються 4 російські ракети.

Тим часом моніторингова група "Беларускі Гаюн" зафіксувала, що у Білорусі сіли винищувач МіГ-31К та літак розвідник ДРЛО А-50У.

10:23 Віталій Кім заявив, що одна ракета залетіла у повітряний простір Молдови, поки транзитом.

10:17 Росіяни знову вдарили по критичній інфраструктурі Харкова. Про це повідомив мер міста Ігор Терехов.

"Біля 10-ї години ранку ще один удар по критичній інфраструктурі Харкова. Сьогодня можуть бути перебої зі світлом та іншими комунальними послугами", - повідомив міський голова.

10:14 Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі телемарафону підтвердив вибухи у Харкові. За його словами, над Харківською областю є декілька ракет.

10:07 У Києві та області повідомляють про вибухи. У Київській ОВА зазначають, що у регіоні працюють сили ППО.

10:04 У Харкові пролунав вибух. Місцева влада поки не коментувала ситуацію у місті.

10:02 "Укренерго" зазначає, що є влучання на декількох об’єктах високовольтної інфраструктури. За попередніми даними, є пошкодження у східному та західному, південному регіонах. Це призвело до перебоїв зі світлом.

"Крім того, вночі росіяни атакували енергетичну інфраструктуру дронами та ракетами, спрямовуючи їх на електростанції та об’єкти системи передачі", - йдеться у повідомленні.

10:00 Очільник Полтавської ОВА Дмитро Лунін повідомляє, що у регіоні працює ППО.

9:54 У Кременчуцькому районі Полтавської області чули вибухи.

Крім того, повідомляють про щонайменше три російські ракети у напрямку Одеської області.

9:50 У Черкаській області підвищена загроза ракетного удару. Про це повідомив глава Черкаської ОВА Ігор Табурець.

9:47 В Одеській області повідомляють про вибухи. За попередньою інформацією, працює ППО.

9:44 Начальник Харківського військового гарнізону Сергій Мельник повідомляє про групу ворожих ракет у напрямку Харківської області.

9:35 У Кривому Розі повідомляють про вибух. Начальник військової адміністрації міста Олександр Вілкул заявляє, що на підльоті ще 7 ракет.

9:32 Очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім попереджає, що перші ракети вже над Україною, а росіяни здійснюють пуск другої хвилі ракет.

9:27 "Укрзалізниця" попереджає про затримку п'яти потягів через знеструмлення. Два потяги затримують на 5 хвилин, ще три - на понад півгодини.

Пасажирів рейсу №712/711 Київ - Краматорськ пересадять до спальних вагонів під резервним тепловозом, Інтерсіті+ №722 в напрямку Харкова доїде також під теплотягою. Зворотні відправлення з Краматорська та Харкова відповідно очікуються із затримкою.

9:12 Повітряні сили підтверджують, що о 8:30 росіяни запустили крилаті ракети.

"Близько 8:30 здійснено пуски крилатих ракет із стратегічних бомбардувальників Ту-95мс", - йдеться у повідомленні.

9:10 Жителів Житомирської області просять бути готовими до екстрених відключень.

"Зараз слід максимально знизити навантаження на енергосистему області та країни. Це дозволить енергетикам краще підготуватися до надзвичайних ситуацій. Відключіть усі зайві електроприлади", - закликав голова ОВА Віталій Бунечко.

9:00 Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук зазначає, що поки ракет у повітряному просторі України немає.

"Орієнтовний час їхнього підльоту до Дніпропетровщини - 9:30 ранку. Він може змінюватись, так само, як і напрямок руху ракет. Куди летять - невідомо, тому будьте обачні і бережіть себе", - зазначив він.

У Білорусі зафіксували зліт винищувача МіГ-31К, який може буди носієм гіперзвукових ракет "Кинджал", а також літака-розвідника ДРЛО А-50У.

Українців попереджають про можливі ракетні удари. Очільник Одеської ОВА Максим Марченко наголосив, що ворог підняв стратегічну авіацію, а в Чорному морі знаходяться ракетоносії з "Калібрами".

Водночас глава Миколаївської ОВА Віталій Кім попереджає, що можливі пуски 20 ракет.

Жителів Дніпропетровської області також попереджають про можливі обстріли. Голова ОВА Сергій Лисак зазначає, що можуть бути перебої зі світлом. Водночас очільник облради Микола Лукашук просить не викладати в мережу роботу ППО.

Масштабну повітряну тривогу по Україні оголосили після 8:28.

В Україні масштабна повітряна тривога, ворог випустив десятки ракет: всі подробиці