ua en ru

Ігнат про проліт російських ракет у Румунії та Молдові: це безпрецедентний випадок

Ігнат про проліт російських ракет у Румунії та Молдові: це безпрецедентний випадок Фото: речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат (mil in ua)

Проліт російських ракет над Молдовою та Румунією є безпрецедентним випадком.

Про це у коментарі РБК-Україна заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Ракети вперше летіли через Румунію. Вони там пролетіли, потім зникли, їх десь перехоплювали в інших регіонах. Спочатку залетіли в Одеську область, потім через Молдову, потім через Румунію. Молдова не вперше, вже втретє, наскільки я пам'ятаю, Білорусь - зрозуміло, а Румунія - вперше, це такий безпрецедентний випадок", - сказав він.

Ігнат також в ефірі "24 каналу" зазначив, що українські військові радіолокаційними засобами зафіксували російські ракети, але не збивали їх через загрозу для громадян інших країн.

"Повітряні сили їх бачили радіолокаційно, була можливість завдання удару на підступах ще до кордону України. Зрозуміло, що цього не було зроблено, бо була загроза, що ракета могла потрапити на територію цих країн (Молдови, Румунії, - ред.)... Тому вони пролетіли далі, і по них застосовувалися засоби всередині країни", - зазначив він.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що дві російські крилаті ракети "Калібр" залетіли у повітряний простір Молдови та Румунії. Вони були запущені з акваторії Чорного моря.

Молдова підтвердила, що російська ракета перетнула повітряний простір країни. Водночас у Міноборони Румунії заперечують цю інформацію.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.