ua en ru

В Україні хочуть створити резерв нафти та нафтопродуктів

В Україні хочуть створити резерв нафти та нафтопродуктів Фото: прем'єр-міністр України Денис Шмигаль (kmu.gov.ua)

В уряді України назвали створення мінімальних запасів нафти і нафтопродуктів питанням нацбезпеки і планують створити резерв цих енергоносіїв.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Як зазначив на сьогоднішньому засіданні Шмигаль, сьогодні на порядку денному уряд розглядає важливий документ зі сфери національної безпеки - законопроект про мінімальні запаси нафти та нафтопродуктів.

"Буде створена диверсифікована система зберігання. У разі настання кризової ситуації в нас у резервах будуть запаси, які в об’ємах складатимуть щонайменше 61 день внутрішнього споживання. Це дозволить бізнесу, громадянам та всій країні спокійно пройти будь-які виклики в паливній сфері", - уточнив прем'єр.

Він зазначив, що запропонований законопроєкт передбачає чітку взаємодію між державою та бізнесом, визначення питання зберігання, безпеки, моніторингу та репортингу у паливній галузі.

"Створення мінімальних запасів нафти та нафтопродуктів - це питання національної безпеки, яке актуальне зараз, але залишиться так само важливим і після нашої перемоги та завершення війни", - підкреслив Шмигаль.