ua en ru

Україна стала сильнішою: Зеленський про результати своїх візитів до країн Європи

Україна стала сильнішою: Зеленський про результати своїх візитів до країн Європи Фото: Володимир Зеленський, президент України (Віталій Носач, РБК-Україна)

Президент Володимир Зеленський сьогодні, 22 серпня, повертається додому після своїх візитів до країни Європи. Він сказав, що Україна стала сильнішою.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву глави України у Facebook.

"Короткий звіт про нашу активність цими днями. Чотири візити: Швеція, Нідерланди, Данія, Греція. Саміт Україна - Балкани. Переговори на полях саміту з Болгарією, Сербією, Хорватією, Чорногорією, Північною Македонією, Молдовою, із президенткою Єврокомісії", - йдеться у заяві.

За словами Зеленського, він повертається додому з новою політичною підтримкою, новими домовленостями.

"Територіальну цілісність України всі чітко підтверджують. Літаки для України будуть. Додаткова бронетехніка буде. ППО посилимо", - заявив президент.

Важлива домовленість із Грецією

Президент розповів, що практично на всіх зустрічах говорили про захист маршрутів експорту через Чорне море та через "коридори солідарності" по суходолу. Також розмови велись про українську економіку, експорт, європейська та євроатлантична інтеграції.

"Дуже важлива домовленість із Грецією, за яку я особливо вдячний прем‘єр-міністру Міцотакіс, - це готовність Греції взяти патронат над відновленням нашої Одеси. Рішення не лише змістовне, а й дуже символічне. Наповнене багатьма історичними та культурними сенсами. Загальний підсумок цих днів - Україна стала сильніше", - додав президент.

Візит Зеленського в Європу

На вихідних Зеленський відвідав країни Північної Європи: Швецію, Нідерланди та Данію. Потім Зеленський вирушив до Афін для зустрічі з лідерами Західних Балкан.

На саміт лідери 11 країн південно-східної Європи підписали Афінську декларацію на підтримку територіальної цілісності України.

Також президент Володимир Зеленський провів зустрічі із прем’єр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим і президентом Сербії Олександром Вучичем у межах саміту Україна - Балкани, який відбувся в Афінах.