ua en ru

Україна подала заявку до НАТО: Кулеба розповів, яким буде наступний крок

Україна подала заявку до НАТО: Кулеба розповів, яким буде наступний крок Фото: глава МЗС України Дмитро Кулеба (Getty Images)

Україна створила нову логіку та динаміку вступу України до НАТО. Наступним кроком усі країни НАТО мають оформити запрошення нашій країні.

На цьому наголосив глава МЗС України Дмитро Кулеба, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його виступ в ефірі національного марафону.

"Рішення дозріло досить швидко... Сьогодні РНБО прийняла це рішення, а далі історію ви знаєте. Тепер уже лунають заяви країн, які підтримують заявку України на членство", - зазначив Кулеба.

За його словами, є й такі країни, які ухвалять паузу. Це нормальний процес. Але Україна створила нову логіку та динаміку вступу до НАТО.

"Рішення ухвалюється консенсусом. Наступний крок – усі країни НАТО мають оформити запрошення Україні приєднатися до альянсу. І поки цей консенсус не побудований, генсек НАТО не може сказати те, що він думає. Але я переконаний, що він вважає, що Україна має бути членом НАТО і він над цим працюватиме. Але він працюватиме, коли буде консенсус", - додав глава МЗС.