ua en ru

Україна почала готуватися до війни з Росією ще у грудні 2019, - Данілов

Україна почала готуватися до війни з Росією ще у грудні 2019, - Данілов Фото: секретар РНБО Олексій Данілов (Віталій Носач, РБК-Україна)

Україна розпочала підготовку до війни з Росією ще у грудні 2019 року.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону.

"Якби держава не була готова до війни, то за 3-5 днів росіяни мали б той успіх, на який вони розраховували", - наголосив він.

За його словами, вирішальним на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну було те, що весь український народ став на захист своєї Батьківщини.

Данілов повідомив, що Кремль мав два плани, згідно з якими за три дні мали захопити Київ, а за три тижні дійти до Львова.

"У них було два плани. Перший план у них був: до 7 березня вони мали закінчити повністю те, що стосується Лівобережжя, що стосується Києва. Це був крайній термін, і саме в цей день прибував один громадянин Росії, а в минулому громадянин України Янукович перебував у Мінську, тому що він мав 7 березня вже перебувати в інших містах на території нашої країни. А потім був наступний етап, який вони планували", - розповів секретар РНБО.

Нагадаємо, раніше Данілов заявив, що у разі потреби українські військові можуть зайти на територію Російської Федерації.

Крім того, повідомлялося, як удари по території Росії можуть змінити хід війни РФ проти України.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.