ua en ru

Україна передала РФ п'ятьох тяжкопоранених окупантів

Україна передала РФ п'ятьох тяжкопоранених окупантів Фото: Україна передала РФ п'ятьох тяжкопоранених окупантів (t.me/Koord_shtab)

Україна передала російській стороні ще п'ятьох тяжкопоранених полонених. Зокрема, єдину жінку, яка перебувала в українському полоні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими в Telegram.

"Згідно з нормами Женевських конвенцій, українська сторона репатріювала на територію держави-агресорки ще п’ятьох важкопоранених полонених окупантів, в тому числі єдину жінку, яка перебувала в українському полоні", - йдеться у повідомленні.

У штабі зазначили, що передача тяжкопоранених відбулася без жодних умов для РФ.

"Стан цих осіб вдалося стабілізувати, щоб вони стали придатними для транспортування. Репатріація, як і передбачає міжнародне гуманітарне право, відбулася без жодних умов для російської сторони", - йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що Україна на честь Рамадану передала двох військовополонених мусульман, які воювали у складі окупаційної армії.

"Це було зроблено на підтвердження нашої пропозиції державі-агресору обміняти мусульман "всіх на всіх" з обох боків на знак поваги до культури та традицій", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні Україна та РФ провели черговий обмін полоненими. Українська сторона повернула додому 100 військовослужбовців із російського полону.

При цьому в Міноборони РФ заявили, що повернули 106 своїх окупантів.

Додамо, що Росія відмовилася обміняти всіх полонених мусульман на честь Рамадану.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.