ua en ru

Україна і Польща мають прогрес у розблокуванні кордону, - Шмигаль

Україна і Польща мають прогрес у розблокуванні кордону, - Шмигаль Фото: прем'єр-міністр України Денис Шмигаль (Віталій Носач, РБК-Україна)

Україна та Польща мають прогрес у питанні розблокування спільного кордону. Важливо зберегти позитивну динаміку.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його заяву під час брифінгу в Варшаві.

"Ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади (на польсько-українському кордоні, - ред.), але головне щодо вирішення всіх критичних питань, які призводять до всіх блокад", - сказав він.

Шмигаль додав, що план урядів України та Польщі для розблокування кордону виконується, хоча "не так швидко, як хотілося б".

"Але однозначно маємо позитивні тенденції і позитивну динаміку. Цю динаміку важливо зберегти і рухатися далі", - підкреслив прем'єр-міністр.

Зустріч Шмигаля і Туска

Нагадаємо, сьогодні, 28 березня, у Варшаві відбулися консультації урядів України та Польщі. Українську делегацію очолює прем'єр Денис Шмигаль, а польську сторону - Дональд Туск.

Одним з головних питань зустрічі була блокада кордону. Як повідомив український прем'єр, сторони розробили план з п'яти кроків.