ua en ru

Україна дізналася місцезнаходження 11 полонених, яких РФ передала Угорщині, - Котенко

Україна дізналася місцезнаходження 11 полонених, яких РФ передала Угорщині, - Котенко Фото: Олег Котенко, уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти (facebook.com/OlegKotenko)

Україна встановила місцезнаходження полонених захисників, яких утримують на території Угорщини. Мова йде про 11 наших військовослужбовців.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву уповноваженого з питань осіб зниклих безвісти Олега Котенко.

Оновлено 12:51. За даними джерел РБК-Україна інформація не відповідає дійсності.

Варто зауважити, що ця інформація була видалена зі сторінки уповноваженого з питань осіб зниклих безвісти.

____

"Завдяки злагодженій роботі команди уповноваженого було встановлено, що на території Угорщини на даний час знаходиться 11 захисників України, яких країна-агресор утримувала як військовополонених", - повідомив Котенко.

За його словами, наразі встановлено прізвища наших героїв, маршрут їх переміщення до Угорщини, повідомлено їх родичів та відповідні правоохоронні органи.

"Слід зазначити, що до цього часу про 7 з 11 наших громадян, місце утримання яких було встановлено, взагалі не було жодних відомостей", - зауважив Котенко.

Він додав, що до повернення наших захисників на територію України, вони продовжують обліковуватись як зниклі безвісти за особливих обставин в Єдиному реєстрі осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Росія передала Угорщині українських військовополонених

Нагадаємо, раніше проінформовані джерела РБК-Україна повідомляли, що Російська православна церква (РПЦ) хоче передати частину українських полонених Угорщині і це рішення не було узгоджене з Україною.

Попередньо йшлося про щонайменше 11 українських військовополонених.

Так, 8 червня в прес-службі РПЦ було опубліковано повідомлення про те, що ця "передача відбулася на прохання угорської сторони". При цьому там не уточнили про яку кількість полонених українців йшла мова. Пізніше в Угорщині підтвердили передачу їм полонених з Росії.

На це одразу відреагували в ГУР МО. Там заявили, що поки не мають підтвердження цій інформації і вона уточнюється. Зокрема, МЗС України зв'язалось з угорськими колегами щодо цього питання.

Пізніше стало відомо, що угорського посла викликали до МЗС України через те, що РПЦ без погодження передала країні групу українських військовополонених.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.