ua en ru

Угорщина може першою отримати новий німецький танк Panther, - ЗМІ

Угорщина може першою отримати новий німецький танк Panther, - ЗМІ Фото: Угорщина може отримати новий німецький танк Panther (Getty Images)

Угорщина може стати першою країною, яка отримає новий німецький танк Panther. Ба більше, Угорщина, ймовірно, буде виробляти танки на своїй території.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Handelsblatt.

За даними видання, між концерном і угорським урядом була досягнута принципова домовленість про те, що танк Panther KF51 буде вироблятися у співпраці з Угорщиною на заводі Rheinmetall на угорській території.

Згідно з домовленістю, уряд прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана має заплатити Rheinmetall близько 300 мільйонів євро.

Проте оскільки контракти ще не підписані, співпраця все ще може зірватися. Однак Орбан особисто розповсюдив перші натяки в соціальних мережах про те, що Угорщина може взяти участь у створенні бойового танка німецького виробництва.

Довідка:

"Panther" - це концепт нового танка, який концерн Rheinmetall представив влітку 2022 року. Це - розробка на основі Leopard 2.

Rheinmetall передає озброєння Україні

Нагадаємо, 25 липня у компанії Rheinmetall заявили, що Україна отримає дві передові системи протиповітряної оборони Skynex, включно з боєприпасами повітряного підриву, в другій половині 2023 року.

Також, німецький оборонний концерн придбав 50 танків Leopard 1 у бельгійської компанії OIP Land Systems. Rheinmetall планує їх відремонтувати та відправити в Україну.

Додамо, що нещодавно Rheinmetall підтвердив інформацію про те, що Україна отримає систему повітряної розвідки нового покоління Luna від Німеччини. Це має відбутися протягом 2023 року.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.