ua en ru

Туск призначить уповноваженого з відновлення України

Туск призначить уповноваженого з відновлення України Фото: Павел Коваль (GettyImagеs)

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск, під час візиту до Києва, повідомив про призначення уповноваженим уряду Польщі з питань відновлення України.

Як повідомляє РБК-Україна, про це Туск розповів під час візиту до Києва, пише Onet.

За його словами, уповноваженим уряду Польщі з питань відновлення України буде призначено депутата Сейму Павела Коваля. Він очолює комітет у закордонних справах.

"До складу моєї делегації також входить пан Павел Коваль, якого уряд призначить уповноваженим з питань відбудови України. Ми захочемо брати дуже активну участь не лише в допомозі Україні у війні з Росією, а й у процесі відбудови", - сказав Туск.

Нагадаємо, Туск прибув сьогодні з візитом до Києва. Він зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським. Детально про його візит можна прочитати у матеріалі РБК-Україна.

Відновлення України

Україні допомагає велика кількість країн у відновленні після повномасштабного вторгнення Росії у 2022 році.

Зокрема у вересні минулого року президент США Джо Байден призначив нового спеціального представника США з питань економічного відновлення України. Ним стала Пенні Пріцкер.

А Фінляндія 21 грудня 2023 року представила першу частину національного плану щодо участі країни в реконструкції та повоєнній відбудові України.

Також Литва, Швеція та Канада вирішили створити "Групу спільних інтересів для України". Вона візьметься за підтримку відновлення української транспортної галузі.

А ось Україна та Румунія підписали меморандум про взаєморозуміння та співробітництво, що передбачає збільшення оборонних виробничих потужностей та розширення виробництва боєприпасів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.