ua en ru

У Туреччині на виборчій дільниці сталася стрілянина, є жертва і багато поранених

У Туреччині на виборчій дільниці сталася стрілянина, є жертва і багато поранених Фото: поліція Туреччини (flickr.com-shampoo6)

У Туреччині в селищі Діярбакир в районі Агачлідере під час голосування на виборчій дільниці між присутніми сталася суперечка, яка переросла на бійку зі стріляниною. Внаслідок інциденту є загиблий, понад десять людей поранені.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на турецьке видання Hurriyet.

Зазначається, що суперечка, що виникла під час голосування на місцевих виборах, переросла на бійку з використанням каміння та палиць, а також пістолетів.

Від кульових поранень загинув 44-річний чоловік - він помер у лікарні. За останніми даними, також відомо про 12 поранених, з яких двоє у тяжкому стані.

"У той час як бригади медиків не змогли виїхати на місце події через бійку, на місце були направлені групи підсилення жандармерії", - пише видання.

Як згодом виявилося, загиблий був офіційним представником на виборах від партії DEM.

Населений пункт, де сталася трагедія, правоохоронці закрили для в’їзду та виїзду.

Під удар потрапили також журналісти DHA Бурак Емек і Гиясеттін Тетік. Вони намагалися захистити себе, сівши в машину швидкої допомоги. Проте куля влучила в колесо автомобіля, в якому їхали представники ЗМІ. Також були пошкоджені ще дві "швидкі".

В Офісі місцевого губернатора заявили, що в районі інциденту працюють понад сто співробітників жандармерії, застосували також гелікоптер.