Навіть кілька годин при кімнатній температурі можуть перетворити звичні продукти на небезпечні для здоров’я. Варто знати, що залишати на столі ризиковано.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Real simple.
Яйця з продуктового магазину ніколи не слід залишати на прилавку більше ніж на дві години, оскільки в шкаралупі можуть розмножуватися бактерії, які впливають на саме яйце.
Сирі курячі яйця найкраще зберігати при температурі +2, +6 °C у холодильнику. При кімнатній температурі їхня захисна плівка швидше руйнується і бактерії можуть проникати всередину.
У холодильнику яйця зберігаються до 3-4 тижнів. Тому, якщо яйця вже дістали з холодильника, використайте їх протягом кількох годин.
Якщо картопля зберігається при кімнатній температурі, то сонячне світло та тепло швидко зроблять її зеленою, що спричинить проростання. Найкраще зберігати картоплю в темному, прохолодному місці, такому як шафа чи комора, до двох тижнів.
Ви також можете зберігати її в коричневому паперовому пакеті - тільки переконайтеся, що ви не кладете її в щось герметичне, що може затримувати вологу.
Як і картоплю, цибулю також слід зберігати в темному, прохолодному місці, щоб зберегти свіжість. Однак, ніколи не варто зберігати їх разом, оскільки картопля виділятиме етилен, який спричинить проростання цибулі.
Найкраще покласти її в комору, льох, гараж чи підвал. За умови правильного зберігання цибуля може пролежати до цілого місяця.
Огірки погано переносять вологість, тому не витримають перебування на стільниці більше години-двох. Зберігання огірків у холодильнику дозволяє їм залишатися хрусткими та свіжими, поки ви не будете готові їх вживати протягом кількох днів.
Найкращі умови зберігання:
Свіже м’ясо не варто залишати на столі, бо при кімнатній температурі бактерії починають швидко розмножуватися. Оптимальні умови зберігання:
Якщо м’ясо залишити на столі більше ніж на 1-2 години, то зростає ризик харчового отруєння.
Незалежно від того, чи купуєте ви нарізані продукти, чи готуєте їх вдома, важливо одразу покласти їх у холодильник, щоб вони залишалися холодними та свіжими.
Після нарізки фрукти та овочі схильні до бактерій та псування, що може призвести до ризиків для здоров'я.
Якщо продукт призначений для подальшого приготування, його слід тримати не довше 1-2 годин при температурі до +20 °C.
Вас може зацікавити: