ua en ru

Ці банани найкраще підходять для випічки: десерти вийдуть ідеальними

Ці банани найкраще підходять для випічки: десерти вийдуть ідеальними Названо банани, які найкраще підходять для випічки (фото: Freepik)

Щоб випічка виходила солодшою та ароматнішою, варто обирати стиглі банани. Їх легше перетворити в пюре і вони будуть забезпечувати більш насичений смак випічки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Southern living.

Які банани найкращі для випічки

Коли справа доходить до випікання, шкірка бананів повинна бути повністю вкрита коричневими плямами. Це ознаки того, що банан повністю дозрів.

Якщо ваші банани ідеально стиглі та готові до випікання, то їх можна заморозити, щоб у вас завжди були стиглі банани під рукою.

Також пришвидшити процес дозрівання можна, якщо покласти банани у тепле місце або в паперовий пакет.

Стиглі банани не тільки м’якші ї їх легше розминати та додавати в тісто, але вони й дуже солодкі. У міру дозрівання бананів фрукти перетворюють крохмаль на цукри, роблячи їх солодшими та ароматнішими.

Як довго зберігаються банани

Банани зберігаються на столі приблизно від 2 до 5 днів. Зеленіші банани зберігатимуться довше, ніж жовті. Після повного дозрівання зберігайте їх у холодильнику до тижня.

Як тільки ви покладете банани в холодильник або морозильну камеру, шкірка може почорніти, але фрукт всередині залишається в нормі. Тому, якщо ви заморожуєте банани, то спочатку очистіть їх від шкірки. Після заморожування її може бути важко зняти.

Ознаки, що банани зіпсувались

Щоб зрозуміти, що банани зіпсувалися, варто звернути увагу на кілька ознак:

  • надмірно темна або майже чорна шкірка, особливо якщо банан м’який і в’ялий
  • пліснява або слиз на поверхні шкірки
  • банан стає надто м’яким, водянистим або зовсім розсипається при дотику
  • тверді ділянки можуть чергуватися з дуже м’якими - нерівномірність може свідчити про псування
  • з’явився кислий або неприємний запах, відмінний від характерного солодкого аромату стиглого банана
  • гіркий, кислий або "зацукрений" смак (якщо банан почав ферментувати) - сигнал, що його краще не їсти

Увага: Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. РБК-Україна не несе відповідальності за діагнози, поставлені на основі матеріалів сайту. У разі проблем зі здоров’ям обов’язково зверніться до кваліфікованого лікаря.