Вершкове масло - це продукт, без якого важко уявити собі повсякденне приготування їжі. Однак його зберігання може бути проблемою, дуже часто воно починає гірчити.
Як зберігати вдома вершкове масло за допомогою спеціального посуду, пояснює РБК-Україна з посиланням на Onet.
На щастя, на допомогу приходять француженки, які роками використовують спеціальну маслянку. Вона запобігає прогірканню масла, зберігаючи його м’якість.
Французька маслянка
Ця невелика, але неймовірно винахідлива посудина складається з двох частин: верхньої, куди кладеться масло, і нижньої, заповненої холодною водою. Це повністю ізолює масло від повітря, створюючи природний захисний бар'єр від мікробів і запахів.
Це гарантує, що масло залишається свіжим, зберігає свою ідеальну консистенцію та не прогіркає, навіть якщо його не зберігати в холодильнику.
Маслянки на водній основі роками користуються популярністю у Франції, де кулінарія - це не лише мистецтво, а й спосіб життя. Зберігаючи їх таким чином, масло завжди м’яке та ідеально підходить для намазування. Щоденна заміна води в нижній частині посуду забезпечує максимальну гігієну та свіжість продукту.
Варто зазначити, що маслянка на водній основі - це не лише функціональний гаджет, а й естетично привабливий кухонний аксесуар. Виготовлена з кераміки або скла, часто прикрашена елегантними візерунками, вона може стати елегантним доповненням стільниці чи столу.
Вас може зацікавити