Додати краплину оливкової олії до ранкової вівсянки - це не лише смачно, а й корисно. Такий простий прийом може покращити травлення, наситити організм корисними жирними кислотами та допомогти довше зберігати енергію.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Real simple.
Доктор медичних наук Енні Фенн розповіла, що оливкова олія є потужним інструментом для здоров'я серця та мозку. Її мононенасичені жири та багаті на антиоксиданти поліфеноли допомагають уникнути запалення, знизити рівень холестерину, покращити кровообіг і навіть знизити кров'яний тиск.
За даними Міністерства сільського господарства США (USDA), 1 столова ложка або 13,5 г оливкової олії забезпечує:
На відміну від кленового сиропу, який здебільшого складається з цукру, корисні жири оливкові олії уповільнюють травлення, допомагаючи підтримувати стабільний рівень цукру в крові.
Така олія також покращує засвоєння жиророзчинних поживних речовин у таких добавках, як ягоди чи горіхи, що робить страву більш поживною.
Крім того, дослідження, опубліковане в журналі Американського коледжу кардіології, показало, що у людей, які споживають більше половини столової ложки оливкової олії щодня, спостерігається нижчий рівень передчасної смертності від серцево-судинних захворювань, хвороби Альцгеймера.
Оливкова олія додає вівсянці кремовість і легку маслянисту текстуру, а також трохи фруктового або горіхового смаку (залежно від якості олії). Для багатьох це робить звичайну вівсянку більш насиченою і "дорослою" на смак.
Щоб смак був приємнішим:
Загалом це чудова страва для сніданку. Все тому, що вівсянка багата на розчинну клітковину (бета-глюкан), яка уповільнює перетравлення та дає відчуття насичення на 3-4 години.
Тоді як оливкова олія додає здорові жири, які також уповільнюють всмоктування вуглеводів, що допомагає уникати стрибків цукру в крові.
Вас може зацікавити: