ua en ru

Церква в Хмельницькому, де побили військового, перейде до ПЦУ

Церква в Хмельницькому, де побили військового, перейде до ПЦУ Фото: Свято-Покровський кафедральний собор у Хмельницькому перейшов до ПЦУ (GettyImages)

Сьогодні, 2 квітня, у Хмельницькому рішенням зібрання до ПЦУ було передано Свято-Покровський кафедральний собор, в якому побили військового.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Суспільне".

Під час зібрання біля собору, більшість віддала свій голос за перехід Свято-Покровського кафедрального собору УПЦ (МП) до ПЦУ. Ключі від храму передали ревізійній комісії, яку обрали містяни під час зібрання.

Голова ревізійної комісії Юрій Смаль повідомив, що до собору зайшла ревізійна комісія, ЗМІ й попередній секретар храму Олександр Рибчинський. Нині вони описують майно.

Далі церкву закриють. Богослужіння у ній до Великодня за східним обрядом не проводитимуть.

За попередніми даними, на зібрані офіційно зареєструвалося 1235 людей.

Смаль додав, що завтра представники комісії віднесуть документи про перереєстрацію релігійної громади в ОВА.

Нагадаємо, сьогодні священнослужителі УПЦ Московського патріархату побили військового у церкві в Хмельницькому.

Пізніше мер міста Олександр Симчишин повідомив, що у Хмельницькому хочуть заборонити УПЦ МП користуватися земельними ділянками.

Тим часом біля собору на мітинг зібралась група активістів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна - www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.