ua en ru

Трагедія біля укриття в Києві: чиновникам та охоронцю повідомили про підозру

Трагедія біля укриття в Києві: чиновникам та охоронцю повідомили про підозру Фото: поліція повідомила затриманим про підозру (Віталій Носач, РБК-Україна)

Чотирьом фігурантам справи, що пов'язана з загибеллю людей біля зачиненого укриття, повідомили про підозру.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Національну поліцію України.

"Фігурантам інкримінують службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки та залишення у небезпеці, що спричинило смерть осіб", - повідомили правоохоронці.

Трагедія біля укриття в Києві: чиновникам та охоронцю повідомили про підозру

Поліцейські повідомили, що вони опитали:

  • очевидців,
  • потерпілих,
  • та персонал медустанови.

На місці події слідчі вилучили службову документацію, а також відшукали ключі, якими можна було відчинити укриття з обох сторін. Правоохоронці також зайшли до бомбосховища та переконались, що вхідні двері й справді були зачинені.

"У ході досудового розслідування у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України слідчі затримали чотирьох осіб: першу заступницю Деснянської районної державної адміністрації, директора лікарні, заступника директора з технічних питань та охоронця медзакладу", - додали в поліції.

Трагедія біля укриття в Києві

Нагадаємо, вночі 1 червня російські військові здійснили обстріл Києва за допомогою балістичних ракет "Іскандер". Сили ППО змогли збити всі повітряні цілі, однак уламки від ракет все ж впали на столицю.

Через це у Деснянському районі загинули троє людей - дві жінки та дитина.Вони прямували до укриття в поліклініці, однак так і не змогли туди потрапити, тому що вхідні двері до укриття були зачинені.

Поліція вже затримала трьох чиновників та охоронця, що можливо причетні до загибелі людей.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.