Домашні еклери, як у найкращій пекарні, можна приготувати легко вдома. Знайдено ідеальний рецепт приготування заварного тіста та ніжного крему.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал українського кухаря Івана Янюка.
Для тіста знадобляться такі продукти:
Інгредієнт для крему:
Спосіб приготування
В каструлю додайте масло, сіль та 40 мл води. Поставте на вогонь до повного розчинення. Далі зменшіть вогонь, додайте борошно і перемішуйте. В результаті має вийти заварне тісто.
Для крему в каструлю додайте борошно, цукор, жовток, молоко та ретельно перемішайте. Поставте на вогонь і варіть, постійно помішуючи. Викладіть крем у миску, накрийте харчовою плівкою та залиште охолоджуватись.
Далі до тіста вбийте 1 яйця та перемішайте міксером. Загалом варто вбити 8 яєць, але це потрібно зробити поступово.
На деко влийте олію. За допомогою кондитерського мішка сформуйте еклери. Випікайте при 180 градусів 40 хв.
Збийте міксером 200 г масла і додайте заварний крем. В окремій ємкості збийте міксером вершки з ванільним цукром і поступово додайте у крем.
На паровій бані розтопіть шоколад. В кожному еклері зробіть маленький надріз і наповніть їх кремом.
В кінці змастіть кожен еклер зверху шоколадом.
Вас може зацікавити: