ua en ru

Стане в нагоді кожному. Як заощадити на проїзді у транспорті

Стане в нагоді кожному. Як заощадити на проїзді у транспорті Фото: українцям розповіли, як можна заощадити на проїзді (Віталій Носач, РБК-Україна)

Українцям, які купують QR-квитки через додаток "Приват24", будуть повертати половину вартості проїзду в міському транспорту.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ПриватБанк.

Так, ПриватБанк запровадив програму підтримки українців, що користуються громадським транспортом та оплачують квитки онлайн через додаток "Приват24". Програма стартувала 24 квітня у всіх містах України, де працює система безготівкової оплати проїзду у міському транспорті через QR-код.

Повідомляється, що для того, аби отримати половину вартості проїзду кешбеком, треба до 24 липня зареєструватися в програмі на сайті банку та оплачувати проїзд через QR-код та "Приват24" з картки "Універсальна". Максимальна сума відшкодування становить не більше ніж 250 гривень на одну людину на місяць.

Як оплачувати проїзд, щоб отримати кешбек

Для того, що оплатити проїзд по QR-коду, слід відкрити додаток "Приват24", відсканувати код, розміщений на наліпках у транспорті, та провести оплату. Після цього слід натиснути кнопку "закомпостувати".

Банківської комісії за послугу немає - пасажир оплачує лише вартість квитка.

Квиток збуде зберігатися у мобільному додатку "Приват24".

Ціни на проїзд у громадському транспорті

Вчора директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор заявив про необхідність підвищувати тарифи на проїзд у громадському транспорті Києва. За його словами, місто не може розвивати послуги з перевезень через збитковість комунальних підприємств-перевізників.

Зазначимо, що на початку повномасштабної війни у Києві скасували плату за проїзд у наземному комунальному транспорті та метро, але у травні 2022 року повернули. Ціна лишилася на рівні 8 гривень за поїздку.

РБК-Україна також повідомляло, що у Києві змінили роботу транспорту під час повітряних тривог. Тепер пасажирів мають довезти до найближчого укриття, але сплачувати за проїзд вдруге не потрібно.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.