ua en ru

Стало відомо, який комплекс ППО в Україні зараз найбільше потребує боєприпасів

Стало відомо, який комплекс ППО в Україні зараз найбільше потребує боєприпасів Фото: речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат (mil in ua)

Найбільше боєприпасів Україна зараз потребує для системи ППО IRIS-T. Втім, союзники продовжують передавати необхідне озброєння, тому дефіцит буде перекриватися.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на слова речника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

"Найбільше хотілося б мати достатню кількість боєприпасів до IRIS-T. Це дійсно чудовий комплекс, фактично нове покоління ЗРК...цього озброєння треба ще більше, бо воно покликане замінити ті наші старі комплекси", - зазначив Ігнат.

При цьому говорити про конкретний дефіцит озброєння речник Повітряних сил не став, що пояснюється безпековою ситуацією в умовах війни.

"Певно, якщо є стурбованість, якщо Захід постачає нам засоби протиповітряної оборони, значить вона буде посилюватися і дефіцит буде перекриватися", - додав Ігнат.

Нагадаємо, також речник Повітряних сил в ефірі звернув увагу що росіяни під час масованих атак не лише застосовують ракети, але й ударні БПЛА, це свідчить про вихід війни на новий рівень.

Додамо, раніше Ігнат розповів, які системи ППО та літаки наразі потрібні Україні.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.