ua en ru

США ввели санкції проти військового полігону РФ і трьох літаків

США ввели санкції проти військового полігону РФ і трьох літаків Архівне фото: США ввели санкції проти військового полігону РФ і трьох літаків (Getty Images)

Сполучені Штати Америки сьогодні, 11 січня, ввели нові санкції проти Росії. Під обмеження потрапили активи Міноборони РФ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство фінансів США і видання The Moscow Times.

Зазначається, що під обмеження потрапили Ашулукський полігон і Володимирський перспективний військово-дослідний комплекс.

Ашулук

Полігон (навчальний центр) Збройних сил Російської Федерації. Він розташований в Астраханській області на схід від залізничної станції Ашулук, на кордоні з Казахстаном. Призначений для випробування зенітно-ракетних озброєнь військ протиповітряної оборони і проведення військових навчань із застосуванням цієї зброї.

Також США ввели обмеження проти генерального директора ВАТ "Державна авіакомпанія "224-й окремий авіаційний загін" Володимира Міхейчика.

"224 льотний загін"

Російське авіаційне підприємство, що є дочірньою структурою Міністерства оборони Російської Федерації. Авіакомпанія забезпечує транспортні авіаційні перевезення в інтересах державних структур, а також виконує нерегулярні вантажні комерційні перевезення в Росії і за кордоном.

Окремо Вашингтон ввів санкції проти двох російських важких військово-транспортних літаків Іл-76МД і одного літака Ан-124.

Як це стосується Путіна

Видання повідомило, що "224-й льотний загін" є дочірньою структурою Міноборони і забезпечує перевезення кортежів перших осіб держави, зокрема російського диктатора Володимира Путіна.

Санкції США проти Росії

Нещодавно координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявляв, що США хочуть запровадити додаткові санкції проти тих, хто сприяє постачанню зброї між Росією та КНДР і між РФ та Іраном.

Також Bloomberg писало, що дедалі більше ознак свідчать, що потоки нафти в Росію можуть зіткнутися з перебоями після посилення санкцій США, спрямованих проти торговців і судноплавних компаній, що перевозять нафту.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Росія навчилася обходити західні санкції, які проти Москви ввели за повномасштабне вторгнення в Україну.