ua en ru

США відкинули пропозицію президента Бразилії обговорювати мир без України

США відкинули пропозицію президента Бразилії обговорювати мир без України Фото: представник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі (GettyImages)

Рішення про мирні переговори щодо завершення війни має ухвалювати президент України Володимир Зеленський.

Як повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву координатора зі стратегічних комунікацій у Раді нацбезпеки Білого дому Джона Кірбі.

Кірбі прокоментував слова президента Бразилії Луїса Інасіу Лули да Сілви, який заявив, що має намір обговорити з лідерами Росії, Китаю, Індонезії, Індії та США необхідність досягнення миру в Україні.

"Саме президент Зеленський має визначити, чи доречні переговори, і якщо доречні, то за яких обставин. Як незліченну кількість разів говорив президент США Джо Байден. Нічого про Україну без України", - заявив Кірбі.

Представник американського відомства також зазначив, що Вашингтон підтримає Зеленського, коли і якщо він ухвалить рішення про переговори з Росією.

Нагадаємо, влада Бразилії відмовилася надавати українським військовим снаряди для зенітних самохідних установок Gepard, які були передані Німеччиною.

Обраний президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва зустрівся з представниками Росії та України напередодні своєї інавгурації та закликав до припинення війни.

Пізніше міністр економіки України Юлія Свириденко представила формулу світу, запропоновану президентом Володимиром Зеленським, новообраному президенту Бразилії.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.