ua en ru

США оцінили можливість переговорів між Україною та РФ

США оцінили можливість переговорів між Україною та РФ Фото: Ентоні Блінкен, держсекретар США (Getty Images)

Переговори щодо припинення вогню між Україною та Росією на цей момент неможливі. Оскільки Москва ще не готова до конструктивного діалогу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на держсекретаря США Ентоні Блінкена, якого цитує німецьке видання Tagesschau.

"Для когось ідея припинення вогню може бути спокусливою - і я це розумію. Але якщо це означає фактичну ратифікацію захоплення Росією значних українських територій, то це не буде справедливим і тривалим миром", - заявив Блінкен.

Свою думку він обґрунтував тим, що зараз РФ може скористатися переговорами лише для того, щоб перегрупувати свої війська і через певний час наступати знову.

"Росія має дійти до того, щоб вона була готова до конструктивних переговорів. Метою має бути справедливий і міцний мир", - підсумував Блінкен.

Нагадаємо, раніше в Білому домі заявляли, що рішення про мирні переговори з Росією має ухвалюватися лише Україною, і ініціювати їх має президент Володимир Зеленський.

Додамо, що в Офісі президента України також нещодавно висловилися щодо можливості переговорів з Росією, виключивши всі територіальні компроміси.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн та особисті дані редакції. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.