ua en ru

Справа заводу "Краян". Суд відмовився надягати електронний браслет на Труханова

Справа заводу "Краян". Суд відмовився надягати електронний браслет на Труханова Фото: мер Одеси Геннадій Труханов (Getty Images)

Колегія суддів ВАКС не задовольнила клопотання прокурора САП повторне накладення обов’язків, покладених на міського голову Одеси Геннадія Труханова.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"26 липня 2023 року колегія суддів ВАКС не задовольнила клопотання прокурора САП про повторне накладення обов’язків на одного з обвинувачених у справі Одеського "Краяну", а саме міського голову Одеси", - повідомили в САП.

За даними прокуратури, дане рішення ухвалене з окремою думкою одного з суддів колегії.

"Указане рішення суду є остаточним та оскарженню не підлягає", - додали в організації.

Справа заводу "Краян"

Слідство у справі заволодіння коштами вважало, що мер Одеси Геннадій Труханов разом з іншими фігурантами справи вводив депутатів міськради в оману щодо процедури купівлі приміщень заводу "Краян".

У травні 2019 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура погодила змінене обвинувачення для Труханова та кількох його ймовірних спільників. Зміни стосуються суми коштів міського бюджету, якими, за версією правоохоронців, заволоділи обвинувачені. Збитки у справі Труханова зменшили зі 185 мільйонів до 92 659 282 грн.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.