ua en ru

Споживання зросло. "Укренерго" попередило про загрозу аварійних відключень

Споживання зросло. "Укренерго" попередило про загрозу аварійних відключень Фото: в Україні зросло споживання електроенергії. До областей доведені ліміти (Віталій Носач, РБК-Україна)

В Україні на тлі холодів та початку робочого тижня зросло споживання електроенергії. У зв'язку з чим до областей доведено ліміти.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення "Укренерго".

Станом на 11:00 9 січня споживання в Україні зросло через зниження температури та збільшення споживання промисловістю та бізнесом із початком робочого тижня.

"У зв'язку з цим для забезпечення балансу в енергосистемі до всіх областей України доведено ліміти споживання, що діють з 4:00 до 24:00. Перевищення лімітів призводить до застосування аварійних обмежень", - йдеться у повідомленні.

Також там розповіли, що ситуація електропостачанням залишається складною у прифронтових регіонах на сході та півдні через значні пошкодження електромереж.

Крім того, вночі росіяни обстріляли один із об'єктів генерації на півдні країни.

"Поки що енергосистема не в змозі покрити споживання у повному обсязі через пошкодження та окупацію ворогом низки електростанцій, що виробляють електроенергію, серед яких і найпотужніша Запорізька АЕС", - заявили в "Укренерго".