ua en ru

SpaceX збирає гігантську ракету Starship: політ може відбутись вже в лютому

SpaceX збирає гігантську ракету Starship: політ може відбутись вже в лютому Фото: SpaceX готується до першого в історії орбітального випробувального польоту програми Starship (flickr.com/polarisprogramphotos)

SpaceX готується до першого в історії орбітального випробувального польоту програми Starship, який може стартувати вже наступного місяця.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на SpaceX.

"У нас є реальні шанси на кінець лютого. Спроба запуску у березні виглядає дуже ймовірною", - заявив гендиректор SpaceX Ілон Маск на своїй сторінці у Twitter.

Запуск відбудеться з бази компанії Starbase у Південному Техасі. Ця знакова місія, очевидно, включатиме прототип Super Heavy під назвою Booster 7 і корабель Ship 24 Starship.

Starship складається з величезного прискорювача першого ступеня під назвою Super Heavy та верхнього ступеня заввишки 165 футів (50 метрів), відомого як Starship, обидва з яких призначені для повного повторного використання.

У перспективі Starship буде перевозити людей та вантажі на Місяць та Марс.

Раніше орбітальний політ вже неодноразово відкладався, переважно через проблеми з отриманням ліцензії на запуск від Федерального управління цивільної авіації США. Лише на екологічну експертизу в компанії пішло кілька місяців.