Котлета по-київськи - класична українська страва. Вона поєднує ніжне м’ясо з насиченим смаком масла та легко стане головною стравою будь-якого обіду чи вечері.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал українського кухаря Івана Янюка.
Інгредієнти:
Спосіб приготування
Спочатку наріжте кріп. В миску до кропу додайте 200 г вершкового масла, натертий часник, спеції та ретельно перемішайте.
На харчову плівку викладіть масу і загорніть, як на фото. Покладіть в морозилку на 15 хв.
Почистіть картоплю та поставте варитись. В сковорідку влийте 1 л олії для розігрівання. Духовку розігрійте до 180 градусів.
До фаршу додайте спеції та перемішайте. Руки змочіть у воді і формуйте 4 кульки з фаршу. Заморожене масло наріжте невеликими частинами.
В кульку фаршу покладіть масло і сформуйте котлету. Обваляйте переш у борошні, далі у збитому яйці та у панірувальних сухарях. Етап з яйцем та сухарями варто повторити двічі.
Далі обсмажте у сковорідці до золотистої скоринки. Після цього викладіть на деко, застелене пергаментом і відправте у духовку на 10 хв.
Відварену картоплю доведіть до стану пюре і додайте вершкове масло і вершки.
Вас може зацікавити: