Універсальний виноградний соус стане ідеальним додатком до м’ясних страв. Він поєднує солодкість та легку кислинку, перетворюючи будь-яку страву на гастрономічний шедевр.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал "Кулінарні рецепти від Надії".
Інгредієнти:
Спосіб приготування
Виноград помийте та відділіть ягоди від гілочки. В каструлю до винограду додайте нарізані яблука разом зі шкіркою.
Перець та часник дрібно наріжте і теж вкиньте у каструлю. Налийте 50 мл води та поставте на вогонь на 35 хв.
Масу перетріть через сито до стану пюре. Такий соус є універсальним, адже чудово підходить до м'ясних стейків, запеченої риби чи картоплі.
Отримане пюре влийте назад у каструлю, всипте цукор, сіль, Хмелі-сунелі, базилік, та м'яту. Що спеції краще розкрили аромат, перебийте масу блендером.
Поставте каструлю на вогонь та варіть 15 хв після закипання. Влийте 50 мл винного оцту.
Гарячий соус розлийте по стерилізованих банках та закрийте кришками.
Вас може зацікавити: