Домашні квашені яблука за 15 хв: перевірений рецепт
Домашні квашені яблука (фото: кадр з відео)
Квашені яблука - це оригінальна заготівля, що поєднує солодкість фруктів із пряним маринадом. Такий рецепт дозволяє зберегти врожай на зиму й урізноманітнити меню.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал "Кулінарні витівки".
Квашені яблука: легкий рецепт
Інгредієнти на банку 3 л:
- яблука - 1,5 кг
- вода - 1,5 л
- сіль - 1 ст. л (30 г)
- цукор - 3 ст. л (100 г)
Загальний час приготування - 15 хв.
Спосіб приготування
В каструлю влийте воду, додайте сіль, цукор та ретельно перемішайте. Спеції мають розчинитись у воді.
Помийте яблука та покладіть цілими у 3 л банку. Залийте холодним маринадом яблука. Закрийте звичайною кришкою, поставте на тарілку та залиште кваситись.
Домашні квашені яблука (фото: кадр з відео)
Час приготування залежить від того, наскільки тверді яблука.
За слова автора відео, вона використала яблука Голден, які маринувались 7 днів при кімнатній температурі. Після цього потрібно віднести їх у холодне місце ще на місяць.
Домашні квашені яблука (фото: кадр з відео)
Вас може зацікавити:
- Рецепт смачних фруктів в желе на зиму
- Освіжаючий квас з чорнобривців, який здивує смаком
- Топ-3 способи заморозки помідорів на зиму, щоб зберегти смак і аромат