ua en ru

Домашні квашені яблука за 15 хв: перевірений рецепт

Домашні квашені яблука за 15 хв: перевірений рецепт Домашні квашені яблука (фото: кадр з відео)

Квашені яблука - це оригінальна заготівля, що поєднує солодкість фруктів із пряним маринадом. Такий рецепт дозволяє зберегти врожай на зиму й урізноманітнити меню.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал "Кулінарні витівки".

Квашені яблука: легкий рецепт

Інгредієнти на банку 3 л:

  • яблука - 1,5 кг
  • вода - 1,5 л
  • сіль - 1 ст. л (30 г)
  • цукор - 3 ст. л (100 г)

Загальний час приготування - 15 хв.

Спосіб приготування

В каструлю влийте воду, додайте сіль, цукор та ретельно перемішайте. Спеції мають розчинитись у воді.

Помийте яблука та покладіть цілими у 3 л банку. Залийте холодним маринадом яблука. Закрийте звичайною кришкою, поставте на тарілку та залиште кваситись.

Домашні квашені яблука за 15 хв: перевірений рецептДомашні квашені яблука (фото: кадр з відео)

Час приготування залежить від того, наскільки тверді яблука.

За слова автора відео, вона використала яблука Голден, які маринувались 7 днів при кімнатній температурі. Після цього потрібно віднести їх у холодне місце ще на місяць.

Домашні квашені яблука за 15 хв: перевірений рецептДомашні квашені яблука (фото: кадр з відео)