Смачний виноградний соус, який підійде до будь-якої страви: легкий рецепт
Рецепт універсального виноградного соусу (фото: Freepik)
Універсальний виноградний соус стане ідеальним додатком до м’ясних страв. Він поєднує солодкість та легку кислинку, перетворюючи будь-яку страву на гастрономічний шедевр.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал "Кулінарні рецепти від Надії".
Рецепт універсального виноградного соусу
Інгредієнти:
- виноград - 1,5 кг
- яблука - 2 шт.
- перець халапеньйо - 50 г
- часник - 100 г
- цукор - 200 г
- сіль - 1 ч.л
- Хмелі-сунелі - 1 ч. л
- сушений базилік - 1 ч.л
- м’ята - 1 ч.л
- виноградний оцет - 50 мл
Спосіб приготування
Виноград помийте та відділіть ягоди від гілочки. В каструлю до винограду додайте нарізані яблука разом зі шкіркою.
Перець та часник дрібно наріжте і теж вкиньте у каструлю. Налийте 50 мл води та поставте на вогонь на 35 хв.
Приготування виноградного соусу (фото: кадр з відео)
Масу перетріть через сито до стану пюре. Такий соус є універсальним, адже чудово підходить до м'ясних стейків, запеченої риби чи картоплі.
Отримане пюре влийте назад у каструлю, всипте цукор, сіль, Хмелі-сунелі, базилік, та м'яту. Що спеції краще розкрили аромат, перебийте масу блендером.
Приготування виноградного соусу (фото: кадр з відео)
Поставте каструлю на вогонь та варіть 15 хв після закипання. Влийте 50 мл винного оцту.
Гарячий соус розлийте по стерилізованих банках та закрийте кришками.
Виноградний соус (фото: кадр з відео)
Вас може зацікавити:
- Рецепт смачного концентрату для лимонаду
- Домашні квашені яблука за 15 хв
- Смачні та бюджетні цукати з перерослих кабачків