ua en ru

Ситуація на валютному ринку України покращилася: пропозиція доларів зростає

Ситуація на валютному ринку України покращилася: пропозиція доларів зростає Фото: на валютному ринку збільшилася пропозиція доларів (Getty Images)

На міжбанківському ринку минулого тижня (14-18 листопада) спостерігалося збільшення пропозиції іноземної валюти з боку клієнтів банків на фоні більш помірного зростання попиту на неї. Це обумовило позитивне сальдо операцій за клієнтськими угодами.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на публікацію члена Ради Національного банку України (НБУ) Богдана Данилишина у Facebook.

"Це обумовило скорочення другий тиждень поспіль обсягу чистого продажу іноземної валюти Національним банком на ринку до 166 млн доларів (порівняно з 295 млн доларів за тиждень до цього)", - зазначив він.

Данилишин повідомив, що підтримку платіжному балансу України продовжує забезпечувати надходження міжнародної фінансової допомоги. Так, на цьому тижні Україна отримала другий транш на суму 2,5 млрд євро в рамках поточної програми макрофінансової допомоги ЄС. Загальне заплановане фінансування за даною програмою становить 5 млрд євро.

Окрім того, 18 листопада урядом було прийнято рішення про залучення гранту на бюджетну підтримку від Цільового фонду багатьох донорів у розмірі 4,5 млрд доларів як третього додаткового фінансування для проекту "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні", додав член Ради НБУ.