ua en ru

Ситуація у Херсоні після підриву ГЕС: вода опускається, а у місто повертають світло

Ситуація у Херсоні після підриву ГЕС: вода опускається, а у місто повертають світло Фото: у Херсонській області опускається вода (Віталій Носач, РБК-Україна)

Вода у Херсонській області опустилася нижче 1,3 метра. Енергетики почали повертати світло у підтоплені райони Херсона.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на очільника Херсонської ОВА Олександра Прокудіна в Telegram.

"Рівень води продовжує знижуватися. На зараз він 1,32 (метра, - ред.). На жаль, деякі населені пункти залишаються підтопленими: 11 на правобережжі, 17 на лівобережжі", - заявив Прокудін.

Він зазначив, що в області вже частково перейшли до відкачування води. За минулу добу фахівці відкачали понад 22 тисячі тонн води.

За словами Прокудіна, у Херсоні вже почалися відновлювальні роботи у мікрорайоні Острів. Територію перевірили вибухотехніки та кінологи, а фахівці дорожньої служби почали розчищати шляхи.

"Сьогодні на Острові почнуть подавати напругу, це дозволить поновити водопостачання з артезіанських свердловин", - сказав очільник області.

Прокудін додав, що у Херсонській області встановлять чотири потужні установки для очищення води.

Ситуація у Херсоні

Російські окупанти затопили частину Херсона, підірвавши дамбу Каховської ГЕС. Найбільше постраждали прибережні райони міста.

Крім того, росіяни активно обстрілюють постраждалі райони. Військові повідомляють, що інтенсивність обстрілів з боку ворога знову зросла, оскільки війська повернулися на підтоплені позиції.

За минулу добу через обстріли Херсонської області загинули двоє осіб, ще 25 людей отримали поранення.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.