Сирний суп з куркою: неймовірно ніжний та ароматний, як у кафе
Фото: Рецепт супу з куркою (Jane Lubowitz/Facebook)
Сирний суп з плавленим сиром і куркою - це ніжна, ароматна перша страва, яку легко приготувати навіть у будній день. Завдяки плавленому сирку він має вершковий смак і приємну густину, а засмажка з моркви та цибулі додає особливого аромату.
Як приготувати першу страву, розповідає РБК-Україна з посиланням на допис кулінарки Jane Lubowitz у Facebook.
Інгредієнти:
- Курячі стегна - 2 шт.
- Плавлений сирок хорошої якості - 2 шт.
- Картопля - 4 шт.
- Морква - 1 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Соняшникова олія - 50 мл
- Домашні сухарики - 50 г (для подачі)
- Сіль, чорний перець, улюблені приправи за смаком
- Свіжа зелень для прикраси
Покроковий рецепт приготування супу
Варимо ароматний бульйон
У каструлю (приблизно 3 літри) наливаємо воду, кладемо курячі стегна. Варимо до готовності м'яса, щоб отримати насичений бульйон. Готове м'ясо дістаємо, охолоджуємо і нарізаємо шматочками середнього розміру.
Готуємо овочі для основи
Картоплю чистимо, нарізаємо невеликими кубиками та відправляємо варитися у готовому бульйоні до м'якості. Тим часом готуємо засмажку: цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву натираємо на крупній тертці. Обсмажуємо овочі на соняшниковій олії до золотистого кольору.
Додаємо сир та м'ясо
Щоб плавлений сирок легше нарізався та швидше розчинився, попередньо охолодіть його у морозильній камері протягом 10 хвилин. Нарізаємо сирок невеликими шматочками. Додаємо сирок у бульйон разом із підсмаженими овочами та подрібненим курячим м'ясом.
Солимо, перчимо та додаємо улюблені спеції за смаком. Варимо суп на малому вогні, постійно помішуючи, поки плавлений сирок повністю не розчиниться, надаючи супу ніжну вершкову консистенцію.
Готовий сирний суп подаємо гарячим. Перед подачею прикрашаємо свіжою зеленню (кріп, петрушка) та додаємо хрусткі домашні сухарики. Це додасть страві не лише смаку, а й привабливого вигляду.
Як приготувати домашні сухарики
Наріжте батон або хліб невеликими кубиками, посоліть, додайте сухі трави й кілька крапель олії. Перемішайте та висушіть у духовці при 180°C близько 10 хвилин або обсмажте на сухій сковороді, постійно помішуючи.
Обирайте плавлений сир високої якості, бо саме він гарантує ніжний смак і приємну текстуру супу. Дешеві сирки можуть дати гіркоту або неприємний запах.
Вас може зацікавити:
- Додайте цей інгредієнт в курячий суп і він стане неперевершеним
- Чому цей забутий суп варто їсти двічі на тиждень
- Найгірший овоч для бульйону, який перетворить страву на катастрофу