ua en ru

Сі Цзіньпін готовий зателефонувати Зеленському, - французький дипломат

Сі Цзіньпін готовий зателефонувати Зеленському, - французький дипломат Фото: президент України Володимир Зеленський та лідер Китаю Сі Цзіньпін (колаж РБК-Україна)

Китайський лідер Сі Цзіньпінь заявив про готовність зателефонувати президенту Володимиру Зеленському. Але він це зробить у "відповідний момент".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на видання Le Parisien і 20minutes.fr.

"Глава Китаю Сі Цзіньпін заявив під час переговорів зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном, що він готовий зателефонувати президенту України Володимиру Зеленському коли прийде час", - повідомив ЗМІ французький дипломат, який був присутній на зустрічі.

Передісторія

Нагадаємо, після того, як лідер Китаю Сі Цзіньпінь відвідав Москву наприкінці березня повідомлялося, що він може поговорити з Володимиром Зеленським. Але цього дзвінка так і не відбулося.

Натомість сам президент Володимир Зеленський зазначає, що готовий особисто поговорити з лідером Китаю. В ОП заявляли, що з Пекіном йдуть дискусії щодо можливих переговорів Зеленського і СІ.

Натомість нещодавно в Китаї сказали, що можливість такої телефонної розмови, або зустрічі не виключена.

Варто додати, в Пекіні пояснювали, що відсутність контактів між Сі Цзіньпіном і Зеленським не означає, що Китай підтримує РФ у війні.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.