ua en ru

У Китаї допустили можливість зустрічі Сі Цзіньпіна і Зеленського

У Китаї допустили можливість зустрічі Сі Цзіньпіна і Зеленського Фото: президент України Володимир Зеленський та лідер Китаю Сі Цзіньпін (колаж РБК-Україна)

Можливість зустрічі або телефонної розмови між президентом України Володимиром Зеленським та лідером Китаю Сі Цзіньпіном не виключена. Це питання обговорювалося між Києвом і Пекіном.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву постійного представника Китаю у ЄС Фу Цуня, якого цитує Financial Times.

"Телефонна розмова або зустріч Зеленського з головою КНР Сі Цзіньпіном можлива", - сказав китайський дипломат.

За його словами, це питання обговорювали представники України та Китаю.

Що цьому передувало

Нагадаємо, раніше в ЗМІ повідомляли, що після поїздки у Москву китайський лідер Сі Цзіньпін може поговорити з Володимиром Зеленським.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський запросив Сі Цзіньпіна в Україну.

На що в Пекіні заявили, що продовжують підтримувати діалог зі всіма сторонами "українського питання". Проте інформації про візит лідера Сі Цзіньпіна до України немає.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна - www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.