ua en ru

Швеція передасть Україні гідроцикли служби берегової охорони

Швеція передасть Україні гідроцикли служби берегової охорони Ілюстративне фото (Getty Images)

Уряд Швеції ухвалив рішення передати Україні гідроцикли Берегової охорони.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на прес-службу уряду Швеції.

Гідроцикли користуються попитом в Україні, і, за словами представників берегової охорони, гідроцикли можуть бути передані в дар Україні негайно.

21 грудня Берегова охорона оголосила, що водні судна, які використовуються для морського спостереження, можуть бути передані в дар Україні. Про це Берегова охорона повідомила в проміжному звіті урядового завдання з аналізу умов передачі в дар Україні суден та іншого обладнання.

Загалом дар складається з дев'яти персональних водних суден, які можуть бути передані одразу після того, як їх буде деідентифіковано, а специфічне обладнання демонтовано.

Допомога Україні від Швеції

Наприкінці листопада минулого року стало відомо, що Швеція виділить Україні фінансову допомогу. Кошти підуть на ініціативу Grain From Ukraine (Зерно з України).

Також повідомлялося, що 11 грудня 2023 року прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон оголосив про виділення Україні нового пакету допомоги у розмірі 133,5 млн доларів, зокрема на підтримку енергетики в зимовий період.

Також Швеція разом із Британією нещодавно приєдналася до коаліції дронів для України.

Наприкінці січня в Міністерстві енергетики України заявили, що з початку повномасштабного вторгнення РФ Швеція надала 93 гуманітарні вантажі загальною вагою 1108 тонн допомоги енергетичному сектору України.

Наприкінці лютого Швеція оголосила про найбільший пакет допомоги для України.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.