ua en ru

Шуфричу почали обирати запобіжний захід, але за закритими дверима

Шуфричу почали обирати запобіжний захід, але за закритими дверима Фото: Нестор Шуфрич, народний депутат (Віталій Носач, РБК-Україна)

Печерський районний суд Києва у п'ятницю, 15 вересня, почав обирати запобіжний захід народному депутату Нестору Шуфричу.

Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна з будівлі суду.

Шуфричу почали обирати запобіжний захід, однак засідання буде проходити у закритому режимі.

Варто зауважити, що сам нардеп та його адвокати наполягали на проведенні відкритого засідання. А от прокуратура навпаки - просила в суду закритого режиму. Це нібито пов'язано з необхідністю збереження держтаємниць.

Що відомо про справу Шуфрича

Сьогодні вранці стало відомо, що до нардепа Шуфрича прийшла з обшуками Служба безпеки України. Правоохоронці виявили вдома у нардепа георгіївські стрічки, медалі, ордени, а також колекцію російських кітелів та радянських документів.

У Шуфрича, за даними джерел РБК-Україна, також знайшли документ зі схемою "автономії" для Донецької та Луганської областей, датований 2014 роком. На документі також є підпис колишнього нардепа Віктора Медведчука, якого підозрюють у державній зраді.

Пізніше СБУ повідомила, що нардепу Шуфричу оголосили підозру у державній зраді. У справі йдеться про те, що він працював на Володимира Сівковича - агента ФСБ та колишнього секретаря РНБО. Сівкович координував російську агентурну мережу в Україні.

Більше про те, хто такий Нестор Шуфрич, читайте в матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.