ua en ru

Штормове попередження. В Одеській області посилюється мінна небезпека

Штормове попередження. В Одеській області посилюється мінна небезпека Фото: жетелів Одеської області попередили про мінну небезпеку (Getty Images)

Погода в Одесі та області у вівторок, 11 квітня, погіршиться. Тому місцевих жителів попередили про загрозу детонації мін.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міськраду Одеси.

За даними синоптиків, протягом завтрашньої доби в Одесі та області очікуються пориви північно-східного вітру, 15-20 м/с. У регіоні оголосили штормове попередження.

"Прохання не залишати транспортні засоби під деревами та лініями електропередач, обережно пересуватися під деревами - внаслідок сильного поривчастого вітру можливе падіння гілок та кабелів", - йдеться у повідомленні.

Крім того, через шторм у Чорному морі посилюється мінна небезпека. Тому дрейфуючі морські міни можуть прибиватися до берегу та детонувати.

"Вкотре звертаємо увагу одеситів та гостей регіону, що небезпека знаходження в пляжній зоні є надто високою. І цілком імовірним є неконтрольований підрив міни, особливо в штормову погоду", - додали у міській раді.

Нагадаємо, українців попередили про загрозу сходження снігових лавин у Карпатах.

Крім того, синоптики нагадали, що робити під час грози та кульової блискавки.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн та особисті дані редакції. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.