ua en ru

Щоб розвантажити греблю ДніпроГЕС. У Запоріжжі дозволили двосторонній рух Вантовим мостом

Щоб розвантажити греблю ДніпроГЕС. У Запоріжжі дозволили двосторонній рух Вантовим мостом Фото: Вантовий міст у Запоріжжі (фото: uk.wikipedia.org)

У Запоріжжі сьогодні, 30 березня, змінюється організація дорожнього руху Вантовим мостом. Тепер там дозволили двосторонній рух.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал Патрульної поліції Запорізької області.

У правоохоронних органах звертають увагу водіїв у зв'язку з нововведенням.

"Рух мостом буде здійснюватися у двох напрямках: дві смуги для руху зі сторони о. Хортиця на лівий берег та одна смуга у зустрічному напрямку", - розповіли в патрульній поліції.

Який буде рух

Так, заїзд на міст у напрямку острова Хортиця відбуватиметься з вулиці Сергія Тюленіна, виїзд буде на кільце острова Хортиця.

"Заїзд на міст у напрямку центра міста з острова Хортиця відбуватиметься лише з вулиці Січі, заїзд з кільця о. Хортиця на Вантовий міст неможливий у звʼязку із зустрічним рухом", - передали в поліції.

Між тим виїзд здійснюватиметься на Прибережну автомагістраль та вулицю Сергія Тюленіна, як і було до того.

В патрульній поліції додають, що регулювання руху на зазначених ділянках здійснюватиметься дорожніми знаками та розміткою.

Щоб розвантажити греблю ДніпроГЕС. У Запоріжжі дозволили двосторонній рух Вантовим мостом

Як зазначив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров, рух Вантовим мостом понад два роки був одностороннім, а відтепер дозволяється двосторонній рух.

"Все задля того, аби розвантажити греблю ДніпроГЕС - ще одну транспортну артерію, яка зʼєднує правий і лівий береги Запоріжжя", - пояснює чиновник.

Російський удар по ДніпроГЕС

Нагадаємо, у п'ятницю, 22 березня, російські окупанти вкотре завдали масованого ракетного удару по Україні. Для цього вони використовували понад сотню ракет і дронів.

Зокрема, вісім ракет окупанти направили у бік ДніпроГЕС.

Після атаки рух авто по греблі було припинено. Його частково відновили 22 березня увечері.

Як повідомили в Запорізькій ОВА 26 березня, у місті готують новий механізм проїзду між правим та лівим берегом після ракетного удару росіян по ДніпроГЕС. Зокрема, по греблі хочуть запустити двосторонній рух.