ua en ru

Що робити декларантам, чиє майно на окупованих територіях: відповідь НАЗК

Що робити декларантам, чиє майно на окупованих територіях: відповідь НАЗК Фото: Артем Ситник (Віталій Носач, РБК-Україна)

Якщо майно декларанта перебуває на окупованих територіях, то така особа звільняється від відповідальності за невнесення інформації до декларації. Це передбачено законом.

Про це в коментарі РБК-Україна сказав заступник голови НАЗК Артем Ситник, йдеться в матеріалі "Навіщо чиновники приховали свої доходи й чому Рада не повертає е-декларації".

"Ми також розуміємо, що багато декларантів втратили майно або документи. Тому у законопроекті передбачено, що декларант звільняється від відповідальності за невнесення інформації до декларації, якщо це обумовлено військовим становищем", - зазначив Ситник у коментарі виданню.

При цьому, для тих, хто втратив документи, у НАЗК пропонують функцію "Дані для декларації". У ній є витяги з реєстрів і декларанти можуть отримати відомості про своє майно, доходи тощо.

Нагадаємо, нещодавно в Україні підбили підсумки "податкової амністії". Як стало відомо, за час кампанії одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб було задекларовано 8,8 млрд гривень.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.